baby søvn 0-3 år

MIN BABY HAR KOLIK!

Babyer med kolik er rastløse og urolige og har ofte svært ved at finde ro. Vi havde troet, at vi ville få en helt almindelig baby, hvem tror ikke det? Men vores pige Emma var lige fra start en baby, der skreg lidt højere end de andre – og lidt længere. Hun fik konstateret kolik. Hvilket jo ikke hjalp os, for ingen har fundet nogen plausibel forklaring på, hvorfor nogle babyer får kolik, eller hvordan det kan afhjælpes.

Hendes kolik og skrigetimerne hver dag fra ca. kl. 17-22 gik hårdt ud over søvnbalancen – for os alle. Hun vågnede alle nætter hver time, putningen tog mellem 1 – 2 timer hver aften, vi måtte ofte ud at køre med barnevognen om NATTEN, og hun sov maks. 20 min. ad gangen om dagen. Emma var opslidende og skøn på samme tid – og hun var træt – og pylret. Der var ingen i vores lille familie, der trivedes. Alt det værste kom frem i os – fordi vi var trætte. Og det var svært at acceptere, at vores baby bare ikke ville sove.

 

Mine råd vedr. kolik:

Gå til en kiropraktor med speciale i børn.

Gå til en zoneterapeut

Skift modermælkserstatning, hvis din baby får flaske. På apoteket findes der specielle blandninger med hydroliseret modermælkserstatning, der er nemmere for babys mave at fordøje.

Hjælp din babys mave med probiotika. Kolik og problemer med afføring, forstoppelse, etc. hos baby kan afhjælpes med probiotika. Probiotika er sunde mikrobakterier, der er helt naturlige og gode for tarmsystemet. Vi har brugt NDS nr. 9, en tsk opløses i vand inden sengetid. Ved helt små babyer brugte vi NDS panda.

Bær din baby på din arm på maven.

Massage af babys mave – se videoen nederst.

Anskaf en vikle/bæresele – så baby får tryghed og kropskontakt, hvilket beroliger babys nervesystem.

Anskaf ørepropper!

Anskaf en pilatesbold til at sidde og hoppe med din baby på. Op og ned bevægelsen giver tryghed og aflaster benene. Husk at købe en stor pilatesbold, så det ikke kommer til at skade knæene (ca. 65 cm.)

Køb en tyngdepose Svøbepose, så du kan svøbe din baby. Svøbeposen er et svøb med let beroligende tyngde på babys bryst og mave. Dette virker beroligende på din baby. Samtidig er svøbet ikke for stramt og er meget åndbart, så din baby ikke får det for varmt, hvilket er vigtigt ift. et svøb! Svøbeposen kan senere bruges som en beroligende sovepose med tyngde: http://tyngdeposen.dk

 

OM BABYSØVN.DK
Jeg er mor til en lille pige, der havde kolik og voldsomme søvnproblemer. Jeg vil nu gerne hjælpe andre forældre med at finde løsninger, der hjælper deres babyer med at sove bedre. Målet med babysoevn.dk er at skabe videndeling forældre imellem og samle information ét sted.

Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund og er ikke baby søvn ekspert. Dog er jeg gennem mit virke i daglig dialog med forældre til babyer, der har søvnproblemer. Denne side afspejler den viden, jeg har opsamlet gennem tiden. Brugen af råd og anbefalinger fra Babysøvn.dk sker derfor på eget ansvar.

Siden driver jeg non-profit og på frivillig basis. Jeg ejer virksomheden tyngdeposen.dk, hvor jeg sælger mit bedste bud på et hjælpemiddel til babyer, der har svært ved at finde ro til at sove.

Jeg håber, at I bliver klogere og får den viden og hjælp I har brug for.

De bedste hilsner
/Vibeke