baby søvn 0-3 år

KUGLE- OG KÆDEDYNER

Kugledyner og kædedyner er tunge dyner. De omslutter baby og skaber tryghed og bedre søvn.Tyngden skaber et tryk, der sender beroligende input, der modulerer stimuli til hjernen. Resultatet er ro til nervesystemet og dermed ro i kroppen. Tyngde på kroppen har dokumenteret beroligende effekt. Det giver dig selv – sover du bedst under en dyne eller et lagen? Tyngden minder baby om tiden i maven, hvor det var omsluttet.

Kugledyner og kædedyner bliver ofte anvendt indenfor demens- og psykiatri området og bl.a.  til børn med diagnoser. Du kan læse en artikel om emnet i Jyllands-Posten her. 

I USA er soveprodukter med tyngde fx vægttæpper meget mere udbredte end i Danmark og effekten af tyngde på kroppen er veldokumenteret. Læs om én af de væsentligste kliniske undersøgelser her.

 

OM BABYSØVN.DK
Jeg er mor til en lille pige, der havde kolik og voldsomme søvnproblemer. Jeg vil nu gerne hjælpe andre forældre med at finde løsninger, der hjælper deres babyer med at sove bedre. Målet med babysoevn.dk er at skabe videndeling forældre imellem og samle information ét sted.

Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund og er ikke baby søvn ekspert. Dog er jeg gennem mit virke i daglig dialog med forældre til babyer, der har søvnproblemer. Denne side afspejler den viden, jeg har opsamlet gennem tiden. Brugen af råd og anbefalinger fra Babysøvn.dk sker derfor på eget ansvar.

Siden driver jeg non-profit og på frivillig basis. Jeg ejer virksomheden tyngdeposen.dk, hvor jeg sælger mit bedste bud på et hjælpemiddel til babyer, der har svært ved at finde ro til at sove.

Jeg håber, at I bliver klogere og får den viden og hjælp I har brug for.

De bedste hilsner
/Vibeke