baby søvn 0-3 år

SVØB ELLER IKKE SVØB TIL BABY?

Svøb er meget populære i bl.a. USA, men herhjemme har vi ikke helt taget svøbet til os – endnu. Det være sagt, så bliver nyfødte babyer ofte svøbt/rullet ind i en dyne på fødselsgangene.

Et svøb skaber et dybt tryk på hele babys krop, hvilket minder om tiden i mors mave. At være omsluttet mildner overgangen fra maven til den hårde virkelighed og beroliger babyer og hjælper dem med at sove i længere stræk. Ydermere sikrer et svøb, at baby ikke vækker sig selv med sine spjæt (moro reflekser).

Baby kan med fordel svøbes indtil det kan vende sig (ca. 4-5 mdr). Når baby kan rulle fra ryg til mave er den dejlige svøbe tid desværre forbi. Det er farligt for en baby at vende sig om på maven, uden at kunne bruge sine arme til at støtte imod med og hæve hovedet med.

Man skal være opmærksom!

Et svøb er meget effektivt, men man skal være opmærksom, når man køber et svøb.

OVEROPHEDNING | MATERIALER
Du skal være varsom med at svøbe med en dyne ell. lign, da din baby meget nemt kan få det alt for varmt i et dyne svøb. Svøbet skal være lavet af naturlige materialer som bomuld eller bambus, hvor bambus er at foretrække. Bambus leder op til 5 gange så meget fugt væk fra kroppen som bomuld. Ingen syntetiske fibre, da de holder på varmen, så baby kan overophede.

RUMMELIGT DESIGN OVER HOFTERNE
Du skal være varsom med at bruge en stort tørklæde ell. lign. til at svøbe med. Svøbet må nemlig ikke sidde stramt over babys hofter, da det øger risikoen for hoftedysplasi. Der skal være plads til, at baby kan ligge i den såkaldte frø stilling. Svøbet skal ydermere være designet, så baby ikke kan komme fri af svøbet – eller går effekten ligesom ud af idéen.

 

Hos tyngdeposen.dk har de et kombineret baby svøb og sovepose med beroligende tyngde på mave/bryst. Når baby kan vende sig kan svøbeposen bruges som beroligende sovepose. Købes hos http://tyngdeposen.dk

Svøbeposen

Kombineret svøb + sovepose
0 – 6 mdr.

baby søvn tyngdeposen

 

OM BABYSØVN.DK
Jeg er mor til en lille pige, der havde kolik og voldsomme søvnproblemer. Jeg vil nu gerne hjælpe andre forældre med at finde løsninger, der hjælper deres babyer med at sove bedre. Målet med babysoevn.dk er at skabe videndeling forældre imellem og samle information ét sted.

Jeg har ikke en sundhedsfaglig baggrund og er ikke baby søvn ekspert. Dog er jeg gennem mit virke i daglig dialog med forældre til babyer, der har søvnproblemer. Denne side afspejler den viden, jeg har opsamlet gennem tiden. Brugen af råd og anbefalinger fra Babysøvn.dk sker derfor på eget ansvar.

Siden driver jeg non-profit og på frivillig basis. Jeg ejer virksomheden tyngdeposen.dk, hvor jeg sælger mit bedste bud på et hjælpemiddel til babyer, der har svært ved at finde ro til at sove.

Jeg håber, at I bliver klogere og får den viden og hjælp I har brug for.

De bedste hilsner
/Vibeke